Prva internet berza posvecena poljoprivredi. - ADVERTS FROM SERBIA AGRICULTURE WORLD KUCNI LJUBIMCI - Oglasi, adresar, tekstovi, zanimljivosti ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [ Po rubrikama ] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Email:
 *
Lozinka:
 * 
Zapamtite prijavu na ovom računaru !
  Registrujte se i unesite vaše oglase.   Registracija
  I ako ste registrovani korisnik sajta da bi ste uneli vase oglase morate da se prijavite.   Prijava
  Pogledajte unete oglase.   Oglasi
  Pogledajte oglase sortirane po rubrikama.   Oglasi po rubrikama
  Pogledajte firme i delatnosti u adresaru.   Adresar
  Unesite neogranicen broj oglasa.   Unos oglasa
  Prijavite vasu delatnost, preduzece u adresar   Unos u adresar
SAVETI VETERINARSKOG ZAVODA ZEMUN
  Saveti veterinarskog zavoda ZEMUN NOVO    Vidi savete
Pregled autorskih tekstova iz raznih oblasti poljoprivrede.
  Pogledajte tekstove raznih autora.  Autorske strane
STATISTIKA OGLASA
  Trenutni broj registrovanih korisnika sajta  Broj korisnika:22988
  Koliko ima oglasa u nasoj bazi  Broj oglasa:21047
  Koliko ima unetih firmi u adresaru  U adresaru:752
  Koliko je trenutno posetilaca na sajtu.  Na sajtu:293
......
AUTORSKI TEKSTOVI

Pozivam sve posetioce sajta koji imaju tekstove koje bi želeli da podele sa ostalim posetiocima da nas kontaktiraju preko strane KONTAKT. Svi tesktovi koje nam pošaljete u WORD ili PDF formatu biće objavljeni u roku od nekoliko dana.

AUTOR TEKSTA: Magazin AGRAR
 •  [svi tekstovi]

Ozbiljnost, kvalitet - odgovornost

„Genetik Plus” - domaći stvaralac hibrida kukuruza

Ova privatna firma preuzela ulogu svojevrsnog srpskog „snabdevača” genetikom krajnjih kupaca i u Francuskoj i Italiji. Mi smo „mali” sa svim prednostima koje iz toga proizilaze u odnosu na Institute Klijentima garantuju kvalitet semena

Domaći stvaralac hibrida kukuruza

Sopstvene roditeljske linije kukuruza razvijamo kroz primenjena istraživanja iz oblasti biljne genetike, a na bazi toga iz sopstvenih selekcionih programa, (kroz intenzivna ispitivanja u regionu i u zapadnim delovima Evrope i rigoroznu selekciju) kreiramo superiorne hibride kukuruza. Kao takve činioce u ovom proizvodnom segmentu prepoznaju nas krajnji kupci. Potvrda te činjenice je da smo za predstojeću setvu prodali sav kontigent naših hibrida „Rodna” i „Pamela”. Za očekivati je da se na njivama nađu u značajnijem procentu i „Rada” kao i „Panda”.

Ovo je istakao Dragan Mišević direktor i vlasnik firme „Genetic Plus” iz Beograda, podsećajući u razgovoru za „Agrar” da „Genetic Plus” delujući u oblasti proizvodnje semena kukuruza, proizvodi sopstvene hibride.

Takvim načinom rada, učešćem u proizvodnji semena svojih hibrida ostvarujemo potpunu kontrolu kvaliteta proizvoda. Tako se kroz stvaranje roditeljskih linija i hibrida kontroliše genetička raznovrsnost i genetički potencijal proizvoda, a kroz kontrolu proizvodnje i dorade semena ostvaruje se vrhunska genetička čistoća hibrida i vrhunski kvalitet semena – ističe Mišević.

Inače, treba naglasiti da je „Genetic Plus” vlasnik licence hibrida koje proizvodi i vlasnik semena hibrida koje iznosi na tržište. To, klijentima garantuje kvalitet semena i zbog toga naznačena firma snosi i odgovornost prema krajnjem korisniku svoga semena.

Treba, uz to navesti da se delatnost naše firme ne završava u klasičnom lancu: istraživanje - proizvodnja –prodaja. „Genetic Plus” funkcioniše i kao svojevrstan istraživački servis i snabdevač proizvodnih i trgovačkih firmi ekskluzivnom genetikom na bazi licence. Na određeni način ova delatnost je nova u Srbiji – kaže Mišević ukazujući da je takva aktivnost veoma slabo razvijena i u Evropi, gde je „Genetic Plus” prisutan kao snabdevač genetikom i to po sebno u Francuskoj i Italiji.

Prema njegovim rečima, proizvodi koje nude razlikuju se po nizu karakteristika od proizvoda već prisutnih na tržištu.

Domaći stvaralac hibrida kukuruza

U tom smislu obogaćujemo i diverzifikujemo ponudu na tržištu. Značajno je napomenuti da je naša delatnost snabdevača industrije semena superiornim linijama i hibrida kukuruza na bazi ekskluzivnosti novost u Srbiji. Ova delatnot koju za sada u Srbiji obavlja samo firma „Genetic Plus” otvara mogućnosti proizvodnim i trgovačkim firmama da obavljaju svoje delatnosti proizvodnje i distribucije semena na bazi ekskluzivne licence bez dodatnih troškova – ističe prvi čovek ove firme i navodi da „na ovaj način pružamo šansu nizu malih i srednjih privatnih firmi koje nemaju svoja istraživanja i koje inače nebi mogle da obezbede eksluzivnost proizvoda od velikih stranih firmi niti od dva domaća instituta”.

„Ličnu kartu” ove privatne firme čini mala fokusirana ekipa selekcinara, doktora i magistara. Tim stručnjaka poseduje kompleksno iskustvo u oblasti genetike i oplemenjivanja. Uz tu, uslovno rečeno „ekipu”, sledi tim koji radi na kontroli proizvodnje i dorade semena, koji takođe poseduje zavidnu ekspertizu u stručnim delatnostima. Na kraju su stručni ljudi, doktori, sa dugogodišnjim iskustvom na promociji proizvoda. Oni poznaju teren, znaju uslove proizvodnje kao i tehnologiju i ekonomiju proizvodnje kukurza. Prema svemu učinjenom, sva tri tima imaju izvanrednu međusobnu komunikaciju.

Najvažnije je da su to zapravo ljudi sa terena koji, zašto ne reći, odlično poznaju potrebe i uslove proizvodnje, koji i postavljaju selekcionerima zadatke koje treba zadovoljiti pri kreiranju osobina hibrida. Na ovaj način obezbeđuje se da tehnički zahtevi tržišta budu maksimalno ispoštovani i da se stvori tip proizvoda, hibrida koji je adaptiran na lokalne uslove i koji odgovara potrebama tržišta – ističe Mišević.

Domaći stvaralac hibrida kukuruza

I na kraju, gotovo svi hibridi kukuruza „Gentic Plus” imaju nisku vlagu u zrnu te se mogu kombajnirati i veštački dosušivati ali se takođe pri berbi beračem u klipu čak i pri niskoj vlazi neće kruniti. Ovaj uspeh u firmi „Genetic Plus” obrazlažu jednostavnom činjenicom da bolje od drugih razumeju i poštuju volju tržišta. Takođe i činjenicom da za razliku od stranih firmi koje u Srbiji donose gotov proizvod stvoren u drugim uslovima i za druge namene, u „Genetic Plusu” stvaraju hibride u lokalnim uslovima za lokalnu tehnologiju gajenja i prema lokalnim zahtevima.

Mile Andrejević

BASF - hemijska industrija
HRANA PRODUKT
FUNGI CONTACT – je najveæi   i   najpotpuniji Internacionalni internet katalog /poslovni adresar za biznis sa peèurkama. Katalog trenutno sadži preko 3.000 firmi iz više od 50 država, i njime su obuhvaæeni svi aspekti (uzgajivaèi, otkupljivaèi, preradjivaèi, izvoznici, uvoznici, distributeri, posrednici, experti . .) poslovanja sa peèurkama ( divlje peèurke, gajene peèurke, tartufi, medicinske peèurke, oprema, micelijum, kompost...) .
CerkezNET - razvoj kompjuterskih programa, internet prezentacija, web dizajn ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [Po rubrikama] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Copyright - CerkezNET - 2004

dijaspora.ch

YU link - besplatna razmena banera
Kliknite ovde za vise informacija
www.yulink.co.yu