Prva internet berza posvecena poljoprivredi. - ADVERTS FROM SERBIA AGRICULTURE WORLD KUCNI LJUBIMCI - Oglasi, adresar, tekstovi, zanimljivosti ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [ Po rubrikama ] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Email:
 *
Lozinka:
 * 
Zapamtite prijavu na ovom računaru !
  Registrujte se i unesite vaše oglase.   Registracija
  I ako ste registrovani korisnik sajta da bi ste uneli vase oglase morate da se prijavite.   Prijava
  Pogledajte unete oglase.   Oglasi
  Pogledajte oglase sortirane po rubrikama.   Oglasi po rubrikama
  Pogledajte firme i delatnosti u adresaru.   Adresar
  Unesite neogranicen broj oglasa.   Unos oglasa
  Prijavite vasu delatnost, preduzece u adresar   Unos u adresar
SAVETI VETERINARSKOG ZAVODA ZEMUN
  Saveti veterinarskog zavoda ZEMUN NOVO    Vidi savete
Pregled autorskih tekstova iz raznih oblasti poljoprivrede.
  Pogledajte tekstove raznih autora.  Autorske strane
STATISTIKA OGLASA
  Trenutni broj registrovanih korisnika sajta  Broj korisnika:22992
  Koliko ima oglasa u nasoj bazi  Broj oglasa:21096
  Koliko ima unetih firmi u adresaru  U adresaru:752
  Koliko je trenutno posetilaca na sajtu.  Na sajtu:285
......
AUTORSKI TEKSTOVI

Pozivam sve posetioce sajta koji imaju tekstove koje bi želeli da podele sa ostalim posetiocima da nas kontaktiraju preko strane KONTAKT. Svi tesktovi koje nam pošaljete u WORD ili PDF formatu biće objavljeni u roku od nekoliko dana.

AUTOR TEKSTA: Magazin AGRAR
 •  [svi tekstovi]

ZLATAN IZBOR USPEŠNIH POVRTARA

Izbor herbicida u usevu povrća u nas je veoma mali. Nedovoljno je zvanično registrovanih preparata, a neki koji su se koristili u prosšlosti više nisu u prometu. Osetljivost povrtarskih biljaka na delovanje herbicida, pa i na njihove ostatke od prethodnog useva, gajenje više povrtarskih biljaka na istoj površini u toku godine, kratak vegetacioni period, upotrebu povrća u svežem stanju ili nakon kratke obrade su faktori koji utiču na mogućnost primene herbicida u usevimu povrtarskih biljaka. A intenzivno navodnjavanje i đubrenje povrća, podstiče i razvoj korova. Mali je broj herbicida spreman da odgovori složenim zahtevima povrtarskih biljaka, ali jedan od njih je zlatan izbor već godinama, „Dual Gold 960 EC”.

Dr Miroslav Ivanov

„Dual Gold 960 EC” je selektivni herbicid za suzbijanje jednogodišnjih travnih i nekih širokolisnih korova razvijen najpre za primenu u ratarskim okopavinama, pre svega u kukuruzu, soji, suncokretu i šećernoj repi, ali je primenom u mnogim povrtarskim usevima ispoljio osobine koje ga svrstavaju u malobrojne herbicide koji se mogu primeniti u ovoj, za herbicide, vrlo osetljivoj grupi gajenih biljaka. u povrtarskim usevima; paradajzu, paprici,, kupusnjačama, grašku, pasulju, boraniji, luku i korenastom povrću.

„Dual Gold 960 EC” se primenjuje posle setve, a pre nicanja (PRE-EM). Na korove deluje kao inhibitor rasta, naročito kao inhibitor izduživanja hipokotila, pa mora biti primenjen pre nicanja travnih korova ili najkasnije do formiranja dva prava lista ovih korova. Na već iznikle i „formirane“ korove nema delovanja.

Osetljivi korovi na „Dual Gold 960 EC” pripadaju travnim korovima, a to su muharike, korovsko proso, divlji sirak iz semena, koštan, livadarka, svračica, stršac, ali i neki širokolisni korovi su umereno do vrlo osetljivi, kao što su štir, pepeljuga, mišjakinja, pomoćnica crna, obični tušt, obični dvornik., mrtva kopriva, običma konica, tarčužak, obična gorčika.

Kao i za druge herbicide koji se primenjuju u ovom periodu, potrebna je izvesna količina padavina za dospevanje, odnosno deponovanje herbicida u zonu klijanja semena korova. U uslovima deficita padavina i zemljišne vlage, preporučuje se zalivanje zemljišta finim orošavanjem nakon setve i primene ovog herbicida. Ako se očekuje duži period suvog vremena nakon setve ili ne postoji mogućnost zalivanja, „Dual Gold 960 EC” se može primeniti i pre setve uz plitku inkorparaciju.

Preparat se primenjue u količini 1- 1,5 l/ha u zavisnosti od tipa zemljišta, vrste useva i brojnosti korova. U cilju proširenja spektra delovanja na širokolisne korove u nekim usevima se može kombinovati sa preparatima na bazi prometrina, a u krompiru i sa herbicidima na bazi metribuzina (Sencor i slični).

Zbog mnogih osobina koje jedan herbicid treba da ima da bi se primenjivao u usevima povrtartskih biljaka, „Dual Gold” je zlatan izbor mnogih uspešnih povrtara.

Dr Miroslav Ivanov

BASF - hemijska industrija
HRANA PRODUKT
FUNGI CONTACT – je najveæi   i   najpotpuniji Internacionalni internet katalog /poslovni adresar za biznis sa peèurkama. Katalog trenutno sadži preko 3.000 firmi iz više od 50 država, i njime su obuhvaæeni svi aspekti (uzgajivaèi, otkupljivaèi, preradjivaèi, izvoznici, uvoznici, distributeri, posrednici, experti . .) poslovanja sa peèurkama ( divlje peèurke, gajene peèurke, tartufi, medicinske peèurke, oprema, micelijum, kompost...) .
CerkezNET - razvoj kompjuterskih programa, internet prezentacija, web dizajn ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [Po rubrikama] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Copyright - CerkezNET - 2004

dijaspora.ch

YU link - besplatna razmena banera
Kliknite ovde za vise informacija
www.yulink.co.yu