Prva internet berza posvecena poljoprivredi. - ADVERTS FROM SERBIA AGRICULTURE WORLD KUCNI LJUBIMCI - Oglasi, adresar, tekstovi, zanimljivosti ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [ Po rubrikama ] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Email:
 *
Lozinka:
 * 
Zapamtite prijavu na ovom računaru !
  Registrujte se i unesite vaše oglase.   Registracija
  I ako ste registrovani korisnik sajta da bi ste uneli vase oglase morate da se prijavite.   Prijava
  Pogledajte unete oglase.   Oglasi
  Pogledajte oglase sortirane po rubrikama.   Oglasi po rubrikama
  Pogledajte firme i delatnosti u adresaru.   Adresar
  Unesite neogranicen broj oglasa.   Unos oglasa
  Prijavite vasu delatnost, preduzece u adresar   Unos u adresar
SAVETI VETERINARSKOG ZAVODA ZEMUN
  Saveti veterinarskog zavoda ZEMUN NOVO    Vidi savete
Pregled autorskih tekstova iz raznih oblasti poljoprivrede.
  Pogledajte tekstove raznih autora.  Autorske strane
EUROFARMER Br. 11-12

<<< Pogledajte ostale clanke lista EUROFARMER


KREIRANA JAJA, KUDA NAS TO VODI?

Konstantni izazov za industriju hrane za životinje je odgovoriti konkretnim zahtevima potrošaca. Današnji potrošaci su mnogo svesniji veze izmedu zdravlja i ishrane nego prethodne generacije. Mnogi potrošaci danas jasno žele proizvode koji su sigurni, koji doprinose zdravlju i obavezno imaju kvalitet: svežinu, dobar ukus, boju itd.

Izgleda da se trend smanjene potrošnje jaja zaustavio, ali potrošaci još uvek ogranicavaju unošenje jaja u ishranu zbog suprotne kampanje koja se vodi protiv zasicenih masti i holesterola.

Šta je industrija uradila kao odgovor na zahteve tržišta rukovodene fobijama o jajima? ”Kreirana jaja” su ona kod kojih je sastav modifikovan od standardnog jajeta.
Mali procenat jaja (procenjeno 3 do 5%) koja se prodaju su kreirana jaja. Kreirana jaja su se vec prodavala u Kanadi i u još nekoliko zemalja.
Hranljivi sastojci jaja uveliko zavise od ishrane kokoške. Nije moguce da se urade znacajne promene u ukupnoj kolicini masti koja je prisutna u žumancetu, ali je odgovarajucim manipulacijama lako modifikovati profil njegove masne kiseline u ishrani.

Poslednjih godina su ucinjeni veliki napori da se povecaju polinezasicene masne kiseline (PUFA), ukljucujuci sastav linolenske kiseline jaja. Izgleda da su ove masne kiseline delotvorne u smanjenju rizika od kardiovaskularnih bolesti kod coveka.
Upotrebom polinezasicenih, masnih kiselina takode se unapreduju rast i razvoj odojcadi. Jaje napreduje brže od mesa, u smislu proizvodnje i marketinga proizvoda obogacenih n-3 masnom kiselinom.

Kao što svi znamo, potvrda potrošaca je kljuc uspeha. Jaja obogacena n-3 masnim kiselinama mogu da budu prihvatljivog culnog kvaliteta. Da li postoji zabrinutost za stabilnost kvaliteta obogacenih jaja?

Želja potrošaca da kupuju jaja obogacena n-3 masnom kiselinom može da bude indikacija da ova jaja predstavljaju izvor za povecanje unošenja ovih masnih kiselina u ishrani potrošaca svesnih važnosti zdrave ishrane. Jaja ce nastaviti da igraju važnu ulogu u “promenljivom licu” hrane.

“Kreairana jaja” su skupa u poredenju sa prirodnim jajima. To znaci da ne mogu svi društveni slojevi sebi priuštiti kupovinu ovih jaja.

Šta je industrija uradila da ucini ove proizvode dostupnim širokom sloju potrošaca? Šta se dešava sa “kreiranim jajima” u vašem regionu? Da li postoji neko tržište koje obecava ove proizvode u vašoj zemlji?

BASF - hemijska industrija
HRANA PRODUKT
FUNGI CONTACT – je najveæi   i   najpotpuniji Internacionalni internet katalog /poslovni adresar za biznis sa peèurkama. Katalog trenutno sadži preko 3.000 firmi iz više od 50 država, i njime su obuhvaæeni svi aspekti (uzgajivaèi, otkupljivaèi, preradjivaèi, izvoznici, uvoznici, distributeri, posrednici, experti . .) poslovanja sa peèurkama ( divlje peèurke, gajene peèurke, tartufi, medicinske peèurke, oprema, micelijum, kompost...) .
CerkezNET - razvoj kompjuterskih programa, internet prezentacija, web dizajn ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [Po rubrikama] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Copyright - CerkezNET - 2004

dijaspora.ch

YU link - besplatna razmena banera
Kliknite ovde za vise informacija
www.yulink.co.yu