Prva internet berza posvecena poljoprivredi. - ADVERTS FROM SERBIA AGRICULTURE WORLD KUCNI LJUBIMCI - Oglasi, adresar, tekstovi, zanimljivosti ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [ Po rubrikama ] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Email:
 *
Lozinka:
 * 
Zapamtite prijavu na ovom računaru !
  Registrujte se i unesite vaše oglase.   Registracija
  I ako ste registrovani korisnik sajta da bi ste uneli vase oglase morate da se prijavite.   Prijava
  Pogledajte unete oglase.   Oglasi
  Pogledajte oglase sortirane po rubrikama.   Oglasi po rubrikama
  Pogledajte firme i delatnosti u adresaru.   Adresar
  Unesite neogranicen broj oglasa.   Unos oglasa
  Prijavite vasu delatnost, preduzece u adresar   Unos u adresar
SAVETI VETERINARSKOG ZAVODA ZEMUN
  Saveti veterinarskog zavoda ZEMUN NOVO    Vidi savete
Pregled autorskih tekstova iz raznih oblasti poljoprivrede.
  Pogledajte tekstove raznih autora.  Autorske strane
PÈELAR - Mart 2006

<<< Pogledajte ostale èlanke lista PÈELAR

Srðan Arsiæ
ul. Niška br. 49
18220 Aleksinac
++381 18 803-789

NAJTANJA UOKVIRENA MATIÈNA REŠETKA SA LETOM

Pred vama se nalazi verovatno najbolje rešenje za uokviravanje matiène rešetke uz obezbeðenje leta za pèele. Nadamo se da æete biti zadovoljni.


Prilikom uokviravanja matiène rešetke, svi pravimo jednu osnovnu grešku. Pri proraèunu visine okvira obavezno planiramo da u okvir useèemo žleb u koji bi ugradili matiènu rešetku. I tu strašno grešimo. Jednostavno, žleb nije potreban!
Naime, napravi se najobièniji okvir od lipovog drveta debljine svega 6 mm. Na njega se samo po idealnoj sredini prisloni provlaè ena matièna rešetka i ukuca ekserima, koji se sa druge strane saviju. Tek onda se proseèe leto, uklanjanjem dela okvira sa kraæe stranice. Matièna rešetka praktiè no sada upada u donji nastavak i ravna se sa njegovom gornjom ivicom, što pèelama i trutovima obezbeðuje nesmetan ulaz. Na slikama se sve ovo vidi veoma jasno. Prednost ove matiène rešetke leži u tome što je konaèno pèelinji prostor skoro idealno ispoštovan i što ni u najjaèim pašama nema zaperaka, što je osnovna mana ostalih tipova uokvirenih matiènih rešetki sa letom, èija debljina nije manja od 15 mm. Debljina pri izradi od 6 mm u praksi se zbog naslaga propolisa poveæava na 7 mm.
Rešetka je isprobana na oko 150 košnica na pèelinjaku Rodoljuba Živadinoviæa, urednika Pèelara, i na mom pèelinjaku. Dala je odliène rezultate. Svi standardni problemi sa uokvirenim matiènim rešetkama su nestali. Zato je svima toplo preporuèujem.


BASF - hemijska industrija
HRANA PRODUKT
FUNGI CONTACT – je najveæi   i   najpotpuniji Internacionalni internet katalog /poslovni adresar za biznis sa peèurkama. Katalog trenutno sadži preko 3.000 firmi iz više od 50 država, i njime su obuhvaæeni svi aspekti (uzgajivaèi, otkupljivaèi, preradjivaèi, izvoznici, uvoznici, distributeri, posrednici, experti . .) poslovanja sa peèurkama ( divlje peèurke, gajene peèurke, tartufi, medicinske peèurke, oprema, micelijum, kompost...) .
CerkezNET - razvoj kompjuterskih programa, internet prezentacija, web dizajn ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [Po rubrikama] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Copyright - CerkezNET - 2004

dijaspora.ch

YU link - besplatna razmena banera
Kliknite ovde za vise informacija
www.yulink.co.yu