Bojili Show 2004

                                  Haromfa Hungaru

 

Ribolovačka revija br.82

 

Najveće međunarodno takmičenje u lovu (pecanju) na Šarane koje se održava svake godine u Haromfi na jezeru od sedamdeset hektara gusto prekrivenim lokvanjem što je još izuzetno otežalo svim učesnicima da ostvare svoje ciljeve i pobede.

Od 07.09.sa početkom u dvanaest časova prepodne pa do 11.09. u dvanaest časova kada je predviđen kraj takmičenja.

 

 

Prijavljeno učešće na ovom takmičenju imale su poznate ne evropske nego svetski priznate ekipe kao i svetski prvaci u lovu na Šarana iz Portugala, zatim Swedish Team iz Švedske, Austria Team iz Austrije,Ocsi Team iz Nemačke,Lago Team iz Italije i mnoge druge evropske ekipe koje su došle da odmere svoje snage sa svim učesnicima sa domaćinima i našom ekipom iz Petrovaradina KATANA CAPRIOLO inače poznata domaćinima i takmičarima jer 2002 godine naša ekipa je pobedila i započela seriju pobeda koje se iz godine u godinu samo ređaju.

 

 

 

Da je to jedno od velikih Evropskih takmičenja pokazali su učesnici koji su bili prijavljeni za takmičenje kao što su Lzar Tamaš iz Mađarske, Joachim Hvitt iz Švedske, Michael Weiss iz Nemačke i mnoga druga svetski priznata imena.

Organizacija na zavidnom nivou, poznat organizator i sudije koje se sreću svake godine učinili su sve da se svi takmičari osećaju kao kod svoje kuće tako da na samom otvaranju i posveti jezera od strane Mađarskog sveštenika, dobrim željama vlasnika i upravnika jezera počela je ceremonija uz doručak i upoznavanje o nagradama i propozicijama. Svakako za iznenađenje kada su saopštili da su nagrade za prva tri mesta i novčane ne samo pehari i pokloni reč su uzeli i naši učesnici na ovom takmičenju. Kapiten naše ekipe Katana Capriolo iz Petrovaradina Minja Đorđević je rekao da je došao da pobedi a ne I da zarađuje bez obzira na visoku kotizaciju i sve troškove koje ima pa tako da ako pobedi svoju nagradu želi da pokloni jezeru na kome se takmiči kako bi se još nešto napraviti moglo i pboljšaju uslovi za takmičenje što su vlasnik,sveštenik i neki od učesnika pozdravili dok su drugi gledali i čudili se.

Takmičenje je počelo 07.09. u dvanajst časova i već od samog starta napeto i borba nebi li se uhvatila neka bar mala prednost što je bilo teško u svakom slučaju. Posle prvih dvanaest sati takmičenja  prvi su bili Pecs Team pa HorgAsz Team i Swedish Team.

To su tri ekipe koje su povele od samog starta dok naša Katana Capriolo se nalazila tek na petnaestom mestu i iz dana u dan sve se menjalo kao i prve tri ekipe koje su se borile za sam vrh takmičenja. Svaki novi dan donosio je neka nova iznenađenja tako da je i naša ekipa već drugi dan zauzimala jedanajsto mesto, a da bi sledećeg dana već bila na šestom mestu. Ali ne zadugo jer zadnje noći Minja radi celu noć i uspeva da ulovi dosta tako da zadnji dan takmičenja ulazi u borbu za prva tri mrsta i tada nastaje pravi rasplet koji označava i ovo takmičenje na neki svoj način. HorgAs Team izbija na prvo mesto i učvršćuje svoju poziciju i par sati pre kraje takmičenja pobednik se zanao sa ulovljenih 186,20 kilograma.ali za drugo i treće mesto se bore četiri ekipe od koji je i jedna naša i sve ekipe sa malim razlikama toliko malim da su nezanemarive tako da četvrto plasiranu Švedsku i peto  plasiranu našu Katanu Capriolo deli samo pedeset grama koji su toliko mali a isto toliko veliki da ih treba dstići radi pobede.Ali ne predajuci se samo dva sata pre samog kraja takmičenja Minja Đorđević uspeva da ulovi Šarana od devet kilograma i pomera se na četvrto mesto gde se čini da je poredak poznat za sam kraj takmičenja. Prvi sasvim sigurno HorogAs Team sa ulovljenim 186,20kg, drugo plasirani Squadro Carp Team sa 118,85kg, treće plasirana Swedisc Team sa 114,35kg i naša Katana Capriolo četvrta sa 114,30kg.

Kada je skoro sve bilo rešeno i znali se sto posto pobednici pobednici Minja Đorđević u zadnji pola sata uspeva da ulovi još jednog Šarana i to od 9,70 kg i što je dovoljno za drugu poziciju sa 124,00kg. U našoj ekipi slavlju nije bilo kraja jer sobzirom da svo ovo takmičenje koje je trajalo punih pet dana i noći Minja Đorđević je ispecao sam samcat bez pomoći drugog takmičara koji je bio sprečen da se pojavi na tom takmičenju i sve to odrade zajedno.Kako je sam sve to uspevao i svo to vreme ostao na nogama ,u svojoj stolici sa bzirom da ni šator nije postavljen bio to samo on zna i niko drugi. I ne samo to nego na samoj završnici kada je sve gotovo kada se sve već zna nastaje problem sa Rumunskom reprezentacijom i Lupsan Aurelom i njegovim kolegom Nitu Jon koji i ako tek trinaesto plasirani ne žele da potpišu sudiski zapisnik za zadnje u pecanu ribu na takmičenju čime dovode u pitanje sam plasman i to jako velikom mukom i odricanjem, nespavanje i sve ono što je pratilo našeg takmičara na ovom takmičenju za tako visoki plasman i osvojeno drugo mesto. Da ima zavisnih i ne korektnih takmičara sve ovo pokazuju Rumunski takmičari koji svojim postupcima kaljaju ugled svim učesnicima i dovode u pitanje dali posle nepravde koju oni čine može neko ponovo da stane rame uz rame sa drugim takmičarima i da se bori ne za pare i nagrade već za uživanje u onome što voli i radi. Upeca poljubi i pusti.