Prezentovani podsticaji za razvoj i unapređenje poljoprivrede

16.10.2020. | Ekipa Topličkih Vesti | Topličke vesti

PROKUPLJE- Poljoprivrednici sa teritorije grada Prokuplja na održanom sastanku su se upoznali sa podsticajima koje lokalna samouprava i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dodeljuju u cilju razvoja i unapređenja poljoprivredne proizvodnje. Pored Dejana Tonića zaduženog za resor poljoprivrede u Gradskom veću, sastanku su prisustvovali i zaposleni u Odeljenju za poljoprivredu Gradske uprave Prokuplja, savetodavci Poljoprivredno stručne i savetodavne službe (PSSS) i predstavnici pojedinih firmi koje se bave proizvodnjom poljoprivrednih mašina i opreme.

 

-Pre mesec dana lokalna samouprava raspisala je konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi, u ukupnom iznosu od deset miliona dinara. Interesovanje za dodelu ovih sredstava premašilo je sva očekivanja. Ono što ohrabruje jeste da se na konkurs prijavio veliki broj mladih poljoprivrednika, izjavio je Tonić i dodao da je konkurs otvoren do 10. novembra ove godine.

Pročitajte i...  Rezultati nagradnog Literarnog konkursa u čast Radu Draincu
Na konkurs se do sada prijavilo 120 poljoprivrednika. Zavisno od grane poljoprivrede, bespovratna podsticajna sredstva dodeljuju se u rasponu od 50 do 70 odsto od vrednosti investicije.

-Jedan od strateških ciljeva lokalne samouprave jeste da svojim meramastimulišemo što više mladih da se bave poljoprivrednom proizvodnjom, izjavio je Tonić i dodao da je dobro što je uspostavljena saradnja između Odeljenja za poljoprivredu Gradske uprave i PSSS.

O podsticajima za poljoprivredu koji se dodeljuju od strane Ministarstva poljoprivrede Srbije i IPARD podsticajima govorila je savetodavac u PSSS Prokuplja, Duška Petrović.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/