Obilazak radova na izgradnji bunara i kanalizacije u Bačkoj Palanci

27.12.2020. | psp.vojvodina.gov.rs/

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo , Čedomir Božić,  zajedno sa predstavnicima Opštine Bačka Palanka obišao je radove na izgradnji fekalne kanalizacije u naselju Mladenovo, a nakon toga i radove na izgradnji  bunara u Tovariševu. Božić je ovom prilikom istakao da se dobra saradnja sa lokalnim samoupravama ogleda u realizaciji mnogih projekata koji su od velikog značaja za sve građane.
„Danas se završava treća faza projekta u Mladenovu. Predmet radova je izgradnja 1813 metara fekalne kanalizacione mreže. Treća faza projekta predstavlja nastavak projekata iz 2018. i 2019. godine, koje je takođe sufinansirao PSPVŠ. Nakon završetka radova na 3. fazi, ukupna vrednost za izgradnju fekalne kanalizacione mreže, a koju je PSPVŠ sufinansirao u poslednje 3 godine iznosiće nešto više od 14 miliona dinara”.  
Pokrajinski sekretar, osvrnuo se i na projkat izgradnje novog bunara u Tovariševu, konstatujući da ovakvi projekti umnogome doprinose unapređenje životnih standarda.  
“Za potrebe vodosnabdevanja stanovnika Tovariševa predviđena je izgradnja novog vertikalno bušenog bunara, kao zamena za postojeći bunar, u čijoj neposrednoj blizini će i biti izgrađen. Voda, koja će se eksploatisati iz bunara, će se potisnim cevovodom dopremati do postojećeg objekta hidroforskog postrojenja. Pokrajinski sekretarijat je obezbedio blizu 11.5 miliona dinara za ovaj projekat, koji će rešiti problem vodosnabdevanja u ovom mestu. Lokalne samouprave u narednoj godini mogu očekivati konkurse namenjene za izgradnju vodnih objekata i objekata fekalne kanalizacije, a sredstva koja su opredeljena budžetom  za pomenuto iznose 480 miliona dinara, zaključio je Božić.
Predsednik Opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, istakao je da saradnja sa višim nivoima vlasti, odnosno sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo doprinosi podizanju životnog standarda na području ove opštine, što najbolje pokazuju, kako ističe Šušnica, projekti koja rešavaju velike probleme na području ove opštine.

“Danas ćemo završiti treću fazu u izgradnji fekalne kanalizacione mreže i ostaje nam četvrta faza, odnosno još 5,5 kilometara,  za koju nam je potrebno  blizu 30 miliona dinara. Potrudićemo se da deo sredstava obezbedimo rebalansom budžeta, a za ostatak ćemo se svakako obratiti višim nivoima vlasti, odnosno Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. U Tovariševu, nakon izgradnje novog bunara, imaćemo stabilno vodosnabdevanje, a samim tim i bolje uslove za život ovdašnjih stanovnika. Po završetu ovih projekata, okrećemo se ostalim mesnim zajednicama, u kojima postoje ovakvi ili slični problemi”, rekao je predsednik Opštine Bačka Palanka.
 
 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije