Prva internet berza posvecena poljoprivredi. - ADVERTS FROM SERBIA AGRICULTURE WORLD KUCNI LJUBIMCI - Oglasi, adresar, tekstovi, zanimljivosti ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [ Po rubrikama ] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Email:
 *
Lozinka:
 * 
Zapamtite prijavu na ovom računaru !
  Registrujte se i unesite vaše oglase.   Registracija
  I ako ste registrovani korisnik sajta da bi ste uneli vase oglase morate da se prijavite.   Prijava
  Pogledajte unete oglase.   Oglasi
  Pogledajte oglase sortirane po rubrikama.   Oglasi po rubrikama
  Pogledajte firme i delatnosti u adresaru.   Adresar
  Unesite neogranicen broj oglasa.   Unos oglasa
  Prijavite vasu delatnost, preduzece u adresar   Unos u adresar
SAVETI VETERINARSKOG ZAVODA ZEMUN
  Saveti veterinarskog zavoda ZEMUN NOVO    Vidi savete
Pregled autorskih tekstova iz raznih oblasti poljoprivrede.
  Pogledajte tekstove raznih autora.  Autorske strane
STATISTIKA OGLASA
  Trenutni broj registrovanih korisnika sajta  Broj korisnika:22992
  Koliko ima oglasa u nasoj bazi  Broj oglasa:21096
  Koliko ima unetih firmi u adresaru  U adresaru:752
  Koliko je trenutno posetilaca na sajtu.  Na sajtu:113
......
AUTORSKI TEKSTOVI

Pozivam sve posetioce sajta koji imaju tekstove koje bi želeli da podele sa ostalim posetiocima da nas kontaktiraju preko strane KONTAKT. Svi tesktovi koje nam pošaljete u WORD ili PDF formatu biće objavljeni u roku od nekoliko dana.

AUTOR TEKSTA: Časopis Povrtarski Glasnik
 •  [svi tekstovi]

Ranunculus asiaticus

Ranunculus asiaticus
Ranunculus BLOOMINGDALE je ekonomična biljka koja zahteva minimalno grejanje. Tokom perioda cvetanja ovog varijeteta inače je mala ponuda na tržištu ostalih cvetnih vrsta, s obzirom da je prodaja Bloomingdale-a pre glavne sezone prolećnog, sezonskog cveća. Preporučljiva je proizvodnja u okruglim saksijama prečnika 10 cm i većim. Seme je dostupno i kao specijalno dorađeno (poseban omotač koji semenu daje okrugliju formu). Minimalna klijavost i standardnog i specijalno dorađenog semena je 80%.

PROIZVODNjA RASADA
Da bi se prekinula dormantnost svežeg semena, seme Ranunculusa potrebno je hladiti nakon vlaženja, u obicnom frižideru, u periodu od 1 do 2 nedelje pre setve.

Faza jedan (dan 1-14):
lzaberite sterilan, rastresit supstrat. Mešavina koja sadrži 30% treseta i 70% perlita je efikasna i ubrzava klijanje i rast mladih biljaka. pH vrednost supstrata izmedu 6,0 i 6.5 je preporučljiva za optimalan rezultat. Prekrijte seme sa tankim slojem supstrata. Setvene kontejnere unesite u prostor sa dobrom cirkulacijom vazduha i temperatrom 10-15°C. Nemojte dozvoliti da se supstrat isuši tokom perioda klijanja

Faza dva (dan 15-21):
Nakon što biljke pocnu da se pojavljuju, smanjite vlagu i iznesite setvene kontejnere u hladan prostor u plasteniku ili stakleniku. Dobro provetren i zasenčen objekat, da bi izbegli direktnu i jaku sunčevu svetlost, i temperature izmedu 10 do 15°C tokom dana i oko 7°C tokom noci, bi bio prostor sa optimalnim uslovima. Blago prihranite u koncentraciji od 100 ppm azota da bi ojačali biljke.

Faza tri (dan 22-42):
Održavajte nisku temperaturu u objektu, najbolje oko 15°C. Prihranjujte svakih 10 dana u koncentraciji od 100- 150 ppm azota j održavajte EC vrednost između 0,7 i 1,0. Ranunculus je osetljiv na prevelike nivoe soli, te stoga treba izbeci stres na biljkama izazvan visokim temperaturama i niskim nivoima vlage.

Faza četiri (dan 43-50):
Biljke su razvile do 4 prava lista i spremne su za rasađivanje u završne saksije. Ranunculus postaje reproduktivan u fazi četvrtog pravog lista. Nemojte kasniti sa rasađivanjem. Kasno rasađivanje dovodi do formiranja biljaka siromašne lisne mase i izdužene forme

PROIZVODNjA U ZAVRŠNIM SAKSIJAMA

Supstrat:
Rasadite biljke u okrugle saksije precnika 10 cm (po jedna biljka) ili u veće (dve do tri biljke). Koristite rastresit supstrat čija je pH vrednost 5,5-65. Odžavajte dnevnu temperaturu oko 10°C a noćnu oko 5°C kad god je moguće.

Prihranjivanje:
Ranunculus zahteva često prihranjivanje. Prihranjujte tečnim đubrivom svakih 10 dana. Temperature gajenja: Za ranu prodaju biljaka preporučujemo da se povise dnevne temperature na 15°C a noćne na 7-10°C, 4-6 nedelja nakon rasađivanja.

Dodatno osvetljenje:
Gajite rasad i mlade biljke u uslovima kratkog dana. Savetujemo da se Ranunculus ne seje ranije od 35. nedelje (početak avgusta) u uslovima severne Evrope. Zbir intenziteta svetla i temperatura u ranijim setvama može dovesti do kašnjenja u formiranju pupoljaka i razvoju. Proizvođači često žele da proizvedu rano Ranunculus, sejući i gajeći mlade biljke na visokim temperaturama i tokom dugih letnjih dana. U ovakvim uslovima obično dolazi do zaustavljanja ili veoma slabog rasta biljaka. Ovo se događa iz razloga što u uslovima dugog dana, dužeg od 13 sati, Ranunculus prirodno želi da proizvede gomolje, što usporava vegetativni porast. Zamračivanjem i skraćivanjem dužine dana na 10-13 časova možemo održati aktivan vegetativni porast. Prekomerne temperature takođe mogu oslabiti vegerativni porast. Optimana temperatura gajenja je 15°C danju i 8°C noću.

Zalivanje:
Zalivajte temeljno i u redovnim intervalima, a posebno pri toplijem vremenu.

Regulatori rasta:
Pri višim temperaturama može doći do prekomernog izduživanja cvetih drški i listova. Tretranje Alar-om svake dve nedelje u skladu sa propisanim uputstvom može sprečiti izduživanje.

KLjUČNE TAČKE U PROIZVODNJI

Najčešće štetočine su lisne vaši, lisni mineri i grinje. ali se takode može javiti trips i bela leptirasta vaš. Glavne bolesti su uvenuće, Botrytis sp.i plamenjača, i sve mogu biti konrolisane preventivnim tretiranjem određenim fungicidima.
Dobro gajenje i prihranjivanje će kao rezultat dati zdrave biljke koje su manje podložne bolestima. Održavajte niske temperature tokom čitavog procesa proizvodnje. Temperature preko 15°C ce za rezultat imati gubitak kvaliteta. Prestanite sa primenom regulatora rasta pre nego što pupoljci pokažu boju, jer to može dovesti do slabljenja intenziteta boja.

Vreme proizvodnje:
Plan proizvodnje Ranunculusa Bloomingdale zahteva 25-32 nedelje u zavisnosti od uslova sredine i temperatura pri proizvodnji.

Plan proizvodnje

Sakatina serija Bloomingdale nudi veoma atraktivan proizvod za ranu, prolećnu prodaju. Ranunculus je biljka koja voli hladno vreme i cvetaće ranije u odnosu na glavnu sezonu prolećnog, sezonskog cveća. Jasne boje Bloomingdale-a nude atraktivnu dopunu baštama i raznim cvetnim lejama.

Nakon zime, početak oplemenjivanja vrta možete uraditi sa svežim i jasnim bojama Bloomingdale serije. Biljke Bloomingdale serije su veoma atraktivne i to podstiče prodaju. Dug prodajni kvalitet je još jedna od osobina Bloomingdale-a.

Bloomingdale je dostupan na tržištu cveća već od februara. S obzirom da biljke vole hladne uslove, izuzetno je pogodan za razne cvetne leje. Bloomingdale takođe donosi rane, jarke boje u vaš vrt i cvetne leje. Bloomingdale izdržava temperature cak do -5°C.

VARIJETETI RANUNCULUSA BLOOMINGDALE RAZLIČITIH BOJA
BASF - hemijska industrija
HRANA PRODUKT
FUNGI CONTACT – je najveæi   i   najpotpuniji Internacionalni internet katalog /poslovni adresar za biznis sa peèurkama. Katalog trenutno sadži preko 3.000 firmi iz više od 50 država, i njime su obuhvaæeni svi aspekti (uzgajivaèi, otkupljivaèi, preradjivaèi, izvoznici, uvoznici, distributeri, posrednici, experti . .) poslovanja sa peèurkama ( divlje peèurke, gajene peèurke, tartufi, medicinske peèurke, oprema, micelijum, kompost...) .
CerkezNET - razvoj kompjuterskih programa, internet prezentacija, web dizajn ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [Po rubrikama] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Copyright - CerkezNET - 2004

dijaspora.ch

YU link - besplatna razmena banera
Kliknite ovde za vise informacija
www.yulink.co.yu