Prva internet berza posvecena poljoprivredi. - ADVERTS FROM SERBIA AGRICULTURE WORLD KUCNI LJUBIMCI - Oglasi, adresar, tekstovi, zanimljivosti ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [ Po rubrikama ] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Email:
 *
Lozinka:
 * 
Zapamtite prijavu na ovom računaru !
  Registrujte se i unesite vaše oglase.   Registracija
  I ako ste registrovani korisnik sajta da bi ste uneli vase oglase morate da se prijavite.   Prijava
  Pogledajte unete oglase.   Oglasi
  Pogledajte oglase sortirane po rubrikama.   Oglasi po rubrikama
  Pogledajte firme i delatnosti u adresaru.   Adresar
  Unesite neogranicen broj oglasa.   Unos oglasa
  Prijavite vasu delatnost, preduzece u adresar   Unos u adresar
SAVETI VETERINARSKOG ZAVODA ZEMUN
  Saveti veterinarskog zavoda ZEMUN NOVO    Vidi savete
Pregled autorskih tekstova iz raznih oblasti poljoprivrede.
  Pogledajte tekstove raznih autora.  Autorske strane
Poljoprivredni list br. Najlepša bašta.

<<< Pogledajte ostale clanke poljoprivrednog lista

Voda u dvorištu

Prilikom planiranja uredenja dvorišta mora se voditi racuna o obezbedivanju vode ne samo za zalivanje vec i druge potrebe. To znaci da je voda u dvorištu neophodna.

Postoji mnogo nacina da se voda iskoristi u vrtu. U bilo kakvom obliku, voda predstavlja ne samo atrakciju za oci vec i za uši.


Ona unosi mir u vašu kucu i pomaže da se opustite. Takode, voda pomaže da obogatite svoj vrt novim biljnim vrstama koje mogu da uspevaju samo zahvaljujuci vodi!

Retki su oni koji se mogu pohvaliti da u svom dvorištu imaju prirodni izvor ili vodotok. Takav slucaj u gradskim sredinama je gotovo nepostojeci. Pored cesmi, bunara, fontana, jezerca sa vodenim biljkama predstavljaju jedan od najcešcih ukrasa vrtova. Velicina jezerca se bira po želji ali je uslovljena i velicinom vrta. Izbor oblika je potpuno slobodan, a dubina ne bi trebalo da je manja od 40 cm. Dubina je promenljiva zbog razlicitih biljaka. Jezerca se najcešce prave od nabijenog betona preko plasticne folije. Preko betona se izraduje cemnetna košuljica koja se pospe peskom dok je sveža da dno ne bi bilo klizavo.

Punjenje vodom je najjednostavniji deo posla (pomocu creva iz cesme ili baštenskog hidranta).

Po završenim gradevinskim radovima sledi najinteresantniji deo posla, kada Vaša kreativnost dolazi do punog izražaja.Treba znati da se uvek krece sa manjim brojem biljnih vrsta. Naravno, treba znati koje su to biljne vrste koje mogu poslužiti u izgradnji vodenog vrta. Možemo razlikovati vodene biljke kao što su Nimphae – lokvanji, Typha angustifolia - rogoz, Ranunculus aquatilis - vodeni ljutic, Tropa natans - vodeni orah. Ove biljke se prvo sade u odgovarajuce saksije pa se tek onda spuštaju u vodu na odgovarajucu dubinu.

Biljke oko vode, su biljke koje se sade oko vodene površine pa je potrebno pre njihove sadnje oko vodene površine pripremiti odgovarajucu gredicu.Spomenimo samo neke od ovih biljaka: Iris pseudacorus- mocvarna perunika, Tradescantia andersaniana, Hosta sp., Calla, Carex riparia, Cyparus longus, Ajuga reptans, astilbe, Euphorbia palustris, Mimulus, paprati,Cortaderia, Hordeum jubatum, Miscanthus, Pennisetum alopecuroides , itd.

Da bi u toku zime sacuvali biljke možemo ih ostaviti u jezercetu ali se one moraju prekriti debelim slojem lišca ili ih unosimo u podrum gde ce prezimeti. Biljke oko jezerca treba zagrnuti zemljom.

BASF - hemijska industrija
HRANA PRODUKT
FUNGI CONTACT – je najveæi   i   najpotpuniji Internacionalni internet katalog /poslovni adresar za biznis sa peèurkama. Katalog trenutno sadži preko 3.000 firmi iz više od 50 država, i njime su obuhvaæeni svi aspekti (uzgajivaèi, otkupljivaèi, preradjivaèi, izvoznici, uvoznici, distributeri, posrednici, experti . .) poslovanja sa peèurkama ( divlje peèurke, gajene peèurke, tartufi, medicinske peèurke, oprema, micelijum, kompost...) .
CerkezNET - razvoj kompjuterskih programa, internet prezentacija, web dizajn ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [Po rubrikama] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Copyright - CerkezNET - 2004

dijaspora.ch

YU link - besplatna razmena banera
Kliknite ovde za vise informacija
www.yulink.co.yu