Prva internet berza posvecena poljoprivredi. - ADVERTS FROM SERBIA AGRICULTURE WORLD KUCNI LJUBIMCI - Oglasi, adresar, tekstovi, zanimljivosti ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [ Po rubrikama ] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Email:
 *
Lozinka:
 * 
Zapamtite prijavu na ovom računaru !
  Registrujte se i unesite vaše oglase.   Registracija
  I ako ste registrovani korisnik sajta da bi ste uneli vase oglase morate da se prijavite.   Prijava
  Pogledajte unete oglase.   Oglasi
  Pogledajte oglase sortirane po rubrikama.   Oglasi po rubrikama
  Pogledajte firme i delatnosti u adresaru.   Adresar
  Unesite neogranicen broj oglasa.   Unos oglasa
  Prijavite vasu delatnost, preduzece u adresar   Unos u adresar
SAVETI VETERINARSKOG ZAVODA ZEMUN
  Saveti veterinarskog zavoda ZEMUN NOVO    Vidi savete
Pregled autorskih tekstova iz raznih oblasti poljoprivrede.
  Pogledajte tekstove raznih autora.  Autorske strane
STATISTIKA OGLASA
  Trenutni broj registrovanih korisnika sajta  Broj korisnika:22990
  Koliko ima oglasa u nasoj bazi  Broj oglasa:21068
  Koliko ima unetih firmi u adresaru  U adresaru:752
  Koliko je trenutno posetilaca na sajtu.  Na sajtu:114
......
AUTORSKI TEKSTOVI

Pozivam sve posetioce sajta koji imaju tekstove koje bi želeli da podele sa ostalim posetiocima da nas kontaktiraju preko strane KONTAKT. Svi tesktovi koje nam pošaljete u WORD ili PDF formatu biće objavljeni u roku od nekoliko dana.

AUTOR TEKSTA: Magazin AGRAR
 •  [svi tekstovi]

FLEKSIBILNOST U PRIMENI

Metmark je novi herbicid u paleti Agromarketa sa dobro poznatom i proverenom aktivnom materijom. Namenjen je suzbijanju širokolisnih korova u pšenici i ječmu.

Aktivna materija zove se metsulfuronmetil( 600g/kg), a preparat se koristi u dozi od svega 10 g/ha. Spektar korova koji pokriva ovaj herbicid prilično je širok i obuhvata najveći deo širokolisnih korova u strnim žitima:

- jednogodišnji širokolisni korovi: Ambrosia artemisifolia(ambrozija), Amaranthus retroflexus(štir), Chenopodium album(pepeljuga), Datura stramonium(tatula), Fumaria officinalis(dimnjača), Helianthus annuus(samonikli suncokret), Polygonum aviculare(ptičiji dvornik), Polygonum lapathifolium (veliki dvornik), Xanthium strumariunik(čičak) - višegodišnji širokolisni korovi: Cirsium arvense (palamida)

Najznačajnija prednost ovog herbicida je fleksibilnost u primeni, može se primeniti do pojave lista zastavičara. Izuzetno je selektivan i kasna primena ne ostavlja posledice po prinos. Vrlo često se dešava da u proleće, zbog duže zime ili niskih temperatura zemljište nije dovoljno zagrejano i korovi se kasno pojavljuju. Većina herbicida koji se primenjuju u strnim žitima, posebno oni koji sadrže hormonske komponente (2,4 D,dikamba,MCPA...) imaju ograničeno vreme primene-do kraja bokorenja ili pre pojave drugog kolenca, a tada često korova nema. Kasnija primena ovakvih preparata izaziva ozbiljna oštećenja useva i umanjenje prinosa.

Primenom Metmarka ovakvi problemi se izbegavaju, preparat koristimo kada je većina korova „izašla“, ne umanjuje prinos kod kasne primene i izuzetno je efikasan. Brzina propadanja korovskih biljaka zavisi od temperature,u normalnim uslovima, posle tretmana korovi staju u porastu, ali prvih dana vizuelno nema značajnih promena. Za potpuno nekrotiranje i sušenje korova potrebno je 2 nedelje, pri nižim temperaturama traje i tri nedelje, ali je bitno da korovi staju u porastu odmah i više ne konkurišu usevu.

Metmark je jedan od najsnažnijih herbicida na tržištu za suzbijanje palamide, boce (Cirsium arvense) i dobro suzbija i vrlo razvijene jedinke ovog korova (čak i kada krene porast u cvetno stablo). Takođe, vrlo dobro deluje i na većinu ranoprolećnih korova koji se javljaju u strnim žitima). U cilju poboljšanja delovanja dobro je ovom preparatu (posebno ako su korovi razvijeni, 4 lista i više) dodati 0,1% okvašivača (Trend ili Extravon).

Aleksandar Jotov, dipl.ing zaštite bilja

BASF - hemijska industrija
HRANA PRODUKT
FUNGI CONTACT – je najveæi   i   najpotpuniji Internacionalni internet katalog /poslovni adresar za biznis sa peèurkama. Katalog trenutno sadži preko 3.000 firmi iz više od 50 država, i njime su obuhvaæeni svi aspekti (uzgajivaèi, otkupljivaèi, preradjivaèi, izvoznici, uvoznici, distributeri, posrednici, experti . .) poslovanja sa peèurkama ( divlje peèurke, gajene peèurke, tartufi, medicinske peèurke, oprema, micelijum, kompost...) .
CerkezNET - razvoj kompjuterskih programa, internet prezentacija, web dizajn ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [Po rubrikama] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Copyright - CerkezNET - 2004

dijaspora.ch

YU link - besplatna razmena banera
Kliknite ovde za vise informacija
www.yulink.co.yu