Prva internet berza posvecena poljoprivredi. - ADVERTS FROM SERBIA AGRICULTURE WORLD KUCNI LJUBIMCI - Oglasi, adresar, tekstovi, zanimljivosti ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [ Po rubrikama ] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Email:
 *
Lozinka:
 * 
Zapamtite prijavu na ovom računaru !
  Registrujte se i unesite vaše oglase.   Registracija
  I ako ste registrovani korisnik sajta da bi ste uneli vase oglase morate da se prijavite.   Prijava
  Pogledajte unete oglase.   Oglasi
  Pogledajte oglase sortirane po rubrikama.   Oglasi po rubrikama
  Pogledajte firme i delatnosti u adresaru.   Adresar
  Unesite neogranicen broj oglasa.   Unos oglasa
  Prijavite vasu delatnost, preduzece u adresar   Unos u adresar
SAVETI VETERINARSKOG ZAVODA ZEMUN
  Saveti veterinarskog zavoda ZEMUN NOVO    Vidi savete
Pregled autorskih tekstova iz raznih oblasti poljoprivrede.
  Pogledajte tekstove raznih autora.  Autorske strane
PÈELAR - Oktobar 2006

<<< Pogledajte ostale èlanke lista PÈELAR

Stevo Galiæ
ul. Milana Blagojeviæa br. 3
34000 Kragujevac
+381 34 381-019 (stan)
+381 34 570-384 (pèelinjak)

GALIÆEV KALUP ZA MATIÈNJAKE

Galiæev kalup služi za izlivanje 20 matiènih osnova u jednoj traci. Traka sa matiènjacima lepi se vruæim predmetom na letvicu koja se nalazi u ramu nosaèu prilikom dodavanja starteru. Osnove se liju i lepe vrlo brzo (za jedan sat od 400 do 600). Kalup se izraðuje od nerðajuæeg materijala.
Kalup je naroèito koristan onima koji se bave proizvodnjom matiène mleèi. Prilikom rada sa kalupom, on mora da bude zagrejan na 60–70 °C i mora se kvasiti vruæom vodom iste temperature.
U vodu se sipa prašak za pranje veša ili sudomil.

Kada se u kalup nalije vosak koji je takoðe zagrejan na 60–70 °C, saèeka se da se vosak ohladi i stegne. Proces se može ubrzati stavljanjem kalupa ispod mlaza hladne vode. Pre vaðenja trake iz kalupa, vosak se prvo poravna sa kalupom oštrim nožem, kako bi traka bolje prianjala na drvenu letvicu rama. Jedan odlivak koji se pravilno upotrebljava može da posluži za višekratno (5–6 puta) vaðenje matiène mleèi. Nadam se da æu objavljivanjem nacrta za kalup uticati na to da se poveæ a broj pèelara koji se bave proizvodnjom matiè nog mleèa. Sreæno!
(U Pèelaru za januar naredne, 2007. godine, na priloženom DVD-u naæi æe se, pored brojnih poklona, i DVD film o novoj metodi proizvodnje matiènog mleèa po Stevi Galiæu iz Kragujevca. U januarskom Pèelaru objaviæemo i njegov tekst o samoj metodi koji u potpunosti prati rad sa pèelama i prikupljanje mleèa – napomena urednika)

BASF - hemijska industrija
HRANA PRODUKT
FUNGI CONTACT – je najveæi   i   najpotpuniji Internacionalni internet katalog /poslovni adresar za biznis sa peèurkama. Katalog trenutno sadži preko 3.000 firmi iz više od 50 država, i njime su obuhvaæeni svi aspekti (uzgajivaèi, otkupljivaèi, preradjivaèi, izvoznici, uvoznici, distributeri, posrednici, experti . .) poslovanja sa peèurkama ( divlje peèurke, gajene peèurke, tartufi, medicinske peèurke, oprema, micelijum, kompost...) .
CerkezNET - razvoj kompjuterskih programa, internet prezentacija, web dizajn ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [Po rubrikama] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Copyright - CerkezNET - 2004

dijaspora.ch

YU link - besplatna razmena banera
Kliknite ovde za vise informacija
www.yulink.co.yu